Selamlar.Bende nasıl olduğunu bulamıyordum biraz uğraşdım ve buldum.Oyuncunun parası oyundan çıkıp girince gidiyor.Bunun çözümü mysql bağlantısı diye düşünüyordum fakat değilmiş.Bu sistem sayesinde oyundan çıkıp girince oyuncunun parası aynı kalıyor.Detaylı olarak açıklayacağım ve linkini vereceğim.
meta.xml dosyasının içerisine yazılacak olanlar:
<meta>
<info author="ThanaReal" script="ParaSave" version="1.5.7" />
<script src="server.lua" type="server" />
<script src="client.lua" type="client" />
</meta>
Server Dosyası:
function parakayit ()
accountold = getPlayerAccount(source) -- Oyuncunun accountunu çekdik.
oyuncuparasi = getPlayerMoney(source) -- Oyuncunun parasını çekdik.
setAccountData(accountold,"para",tonumber(oyuncuparasi)) -- Oyuncunun accountunun datasını para olarak ayarladık.(para datasını)
end
addEventHandler("onPlayerQuit",root,parakayit) -- Oyuncu oyundan ayrılınca çalışacak olan fonksiyonu seçdik.
function parakaydedildi ()
local accountnew = getPlayerAccount(source) -- Oyuncunun accountunu çekdik
local param = getAccountData(accountnew,"para") -- Oyuncunun accountunun para datasını çekdik.
setPlayerMoney(source,tonumber(param)) -- Oyuncunun account datası kadar para verdik.tonumber sayıya dönüştürür.
end
addEventHandler("onPlayerLogin",root,parakaydedildi) -- Oyuncu hesabına giriş yapınca çalışacak fonksiyonu seçdik.
Client dosyasını meta.xml e öylesine yazdım.Script yazarken client ve server dosyasını mutlaka açarım.Aslında kısa bir sistem fakat bir mantık kurmak lazım.
Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen!
İndirme linki: Linki görebilmek için
Kayıt olun yada
Giriş yapın.